Home

Information fra Nordfyns Musikskole

Undervisning i guitar

Ingen kommentarer Instrumentalundervisning

Guitaren er populær, fordi den kan det hele

Guitaren er et af de mest kendte instrumenter af alle og kan man spille guitar, elsker folk, at man tager den frem til fester og ved lejrbålet. Guitarens fordel er, at den både kan spille melodi og akkorder – endda samtidig. Man kan derfor hurtigt spille sammen med andre i orkester eller bands og nemt akkompagnere sig selv og andre til en sang. Guitaren kan bruges til al slags musik, er forholdsvis billig og nem at have med.

På musikskolen lærer du fra starten at få en god teknik. Du lærer at læse noder, at “lytte af”, spille akkorder og at spille sammen med andre. Du kan også lære at improvisere og læse tabs. Du kan gå til guitar, når du er fyldt 10 år. Det er muligt at leje en junior guitar af musikskolen, hvis du ikke har en selv. Har du brug for en almindelig størrelse guitar, anbefaler vi, at du køber din egen, da udgiften til leje og prisen på en ny er næsten ens.

Der findes flere typer guitarer. De mest almindelige er den spanske også kaldet klassiske, western guitar og el guitar. Vi anbefaler, at du spørger en af guitarlærerne til råds, inden du anskaffer dig et nyt instrument. Du skal regne med ekstra udgifter til materialer som lærebøger og lignende. Derudover skal du være indstillet på at øve dig flere gange ugentligt og deltage i sammenspilsundervisning og koncerter ud over din egen soloundervisning.

Læs mere om guitaren på Wikipedia.

Undervisningssteder

  • Søndersøskolen
  • Sletten Skole afd. Otterup
  • Bogense Skole
  • Havrehedskolen afd. Morud

 

Lyt til en Western guitar her:

 

Og en klassisk guitar:

Undervisere

Tags: ,