Home

Information fra Nordfyns Musikskole

Klassisk Guitar

Ingen kommentarer Ikke kategoriseret Nyheder

Torsdag d. 13. november kl. 16 – 17  er det de klassiske guitarelever fra Nordfyns Musikskole, der spiller på Musik Café Scene. Musikskolens personale vil sørge for at der kankøbes kaffe, sodavand, kage og frugt. Alle er velkomne.

Musikskolens guitarlærer, Bennet Okholm, skriver om arrangementet:

 

Klassisk guitar kræver fokus

Vi lever i en verden præget af Facebook, Twitter og endeløse informationsstrømme. En tid med skolereformer og PISA-undersøgelser, hvor man skal hurtigst muligt gennem uddannelsessystemet. I en sådan tid indfører nogle skoler på Nordfyn “Fokus” på skoleskemaet. Måske et fornuftigt tiltag alting taget i betragtning. Men går man på musikskole, lærer man alt om at fokusere. Det kan man selv opleve, hvis man kommer til Musik Café Scene i A-blokken på Søndersøskolen den 13. november, hvor der står guitar på programmet med elever af skolens klassiske guitarlærer, Bennet Okholm.

 

Motivation og multitasking

Børn, der lærer at spille klassisk guitar, udvikler ifølge Bennet Okholm automatisk deres evne til at fokusere. Han udtaler: “Det at lære og at mestre at spille klassisk guitar kræver oceaner af fokus på utroligt mange planer. Hvis man vil lære at spille og fremføre et stykke musik, skal man både have fokus på motivationen, finde lysten til dagligt at tage guitaren op af kassen og blive ved, til man kan det, selv når det er svært. Man har et klart mål: at spille stykket fra ende til anden. At nå det mål kræver fokus.” Der er også et element af multitasking, når man spiller klassisk guitar: “Man skal både læse, hvad der står i noderne, holde styr på fingre og hænder i de mindste detaljer og samtidig udtrykke sig musikalsk. Men det virkeligt krævende er, at det skal ske “in time”. Altså, at rytmen kører og alting skal passes ind i et komplekst tidsmæssigt skema. Så man skal have tungen lige i munden!”

 

Koncert er det sværeste

Bennet Okholm, der selv er uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium i Odense, lægger stor vægt på det at spille koncert: “At spille koncert er den ultimative prøve i fokusering. Man skal kunne abstrahere fra fejl, publikums tilstedeværelse og ikke mindst alle de tanker og “indre forstyrrelser”, der dukker op, når man spiller og ikke må stoppe op. Det skal være som en grammofonplade, der kører. Af og til rammer man forkert og så skal man være i stand til at håndtere at fortsætte som om intet var hændt. Det kræver rigtig meget arbejde med sig selv ikke at hænge fast og komme til at bedømme sig selv, for så er fokuset væk og næste fejl kommer. Så der sker uhyrligt meget oppe i hovedet på en, der spiller koncert, som publikum forhåbentlig aldrig opdager. Man skal derfor have lært stykket helt i dybden og opnået et overskud af færdigheder for at spille en koncert. Og processen er den samme, om man er nybegynder eller professionel. At opnå alle disse færdigheder kræver enormt fokus både på lang sigt og i selve øjeblikket.”

 

Til Musik Café Scenen vil man både kunne høre nybegyndere, der spiller deres allerførste koncert og de mere garvede, der både spiller solo, duo og kvartet.  

Der er fri entre og alle er velkomne til en koncert med fokus og klassisk guitar.